4 octombrie, Ziua Internationala a Animalelor

#HAPPY WorldAnimalDay

World Animal Day

 

#HAPPY WorldAnimalDay

In fiecare an, in ziua de 4 octombrie, se sarbatoreste la nivel mondial Ziua Internationala a Animalelor (World Animal Day). In aceasta zi sunt organizate in toata lumea, evenimente menite sa ajute la crearea unei lumi mai bune pentru animale.

Cu aceasta ocazie, prin intermediul programului PetABC.ro, Asociatia Romana a Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie (ARPAC) organizeaza, cu sprijinul scolilor partenere din Bucuresti si din tara, actiuni de informare, in cadrul carora profesorii discuta la clasa despre importanta acestei zile. Pentru a sarbatori aceasta zi, duminica, 4 octombrie, ARPAC Romania invita copiii, insotiti de parinti sau profesori, la un eveniment dedicat, organizat la Grand Play Baneasa. In cadrul acestei actiuni copiii vor invata cum sa isi ingrijeasca animalul de companie, alaturi de Raluca Nae, medicul specialist al programului, vor lua parte la un concurs cu premii si la ateliere de pictura pe fata, desene si baloane.

Programul educational „ABC-ul Ingrijirii Animalelor de Companie” a fost  lansat in anul 2012 la initiativa ARPAC, impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania (AGMVR), iar incepand din 2015 proiectul se deruleaza la nivel national. Acesta explica intr-o maniera interactiva regulile de baza ale ingrijirii animalelor de companie si beneficiile pe care acestea le aduc in viata oamenilor. Prin intermediul platformei online www.petabc.ro, programul reuseste sa comunice cu toti iubitorii de animale, indiferent de grupa de varsta.

Programul evenimentului: 12.00-14.00 (12.00-13.00 – seria I, 13.00-14.00 – seria II).

Partener:

phhh 2