5 lucruri de stiut cand iei un animal de companie

5-lucruri-de-stiut-cand-iei-un-animal-de-companie-300x192

Pentru familie, un animal de companie inseamna o serie de responsabilitati. In acelasi timp, un catel sau o pisica poate aduce si o multime de bucurii!

Ingrijirea unui animal de companie presupune cunoasterea unor reguli de baza, de care trebuie sa tina cont toata familia. Mai departe, afla 5 lucruri esentiale despre cresterea unui companion patruped: care sunt beneficiile, ce impact poate avea prezenta unui animal asupra copiilor, cum il hranim, cum il ingrijim in functie de anotimp si de unde ne informam.

Beneficii pentru copii. Aparitia unui animal de companie in familie contribuie, in functie de varsta copilului, la cresterea responsabilizarii acestuia, dar si a autonomiei. Un animalut il va ajuta pe cel mic sa fie mai sociabil, sa empatizeze si sa depaseasca mai usor situatiile dificile, precum absenta unei persoane dragi. Nu in ultimul rand, un animal de companie aduce beneficii si la nivelul sanatatii copiilor, intrucat copiii care sunt obisnuiti devreme cu prezenta unui animal, tind sa dezvolte un sistem imunitar mai puternic.

Citeste intregul articol pe Itsy Bitsy.ro