ABC-ul Ingrijirii Animalelor de Companie – Interviu ZooLand.ro

În perioada aprilie-iunie 2015, Asociația Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC) a desfășurat cea mai nouă ediție a programului educațional național “ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie”, ediție care a avut un succes răsunător.

Pentru a afla cât mai multe din culisele acestui program atât de util pentru animale și iubit de copii și de echipa noastră, am stat de vorbă cu Gratziela Bahaciu, Secretar General ARPAC.

Iată de ce ne-am îndrăgostit și mai tare de proiectul acesta:

Ce ne puteți spune despre Asociația Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie, într-o singură frază?

Asociația Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie se ocupă de animalele de companie, iar printre activitățile pe care le  desfășoară este și educarea copiilor cu privire la creșterea și îngrijirea responsabilă a prietenilor lor necuvântători.

De la ce a plecat ideea programului ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie și ce urmărește el?

Programul ABC-ul îngrijirii animalelor de companie a pornit, pe de o parte, de la bucuria pe care o experimentează copiii atunci când interacționează cu animalele de companie și, pe de altă parte, de la necesitatea de a le explica celor mici și cum trebuie să se poarte și să îi îngrijească pe prietenii lor necuvântători.

Scopul programului este acela de a îi educa pe copii cu privire la creșterea și îngrijirea responsabilă a animalelor de companie, la nevoile acestora și la cum le pot fi alături într-o viață frumoasă împreună.

Citeste intregul articol pe ZooLand.ro.