Comunicat lansare ABC-ul Animalelor de Companie

lansare ABC-ul animalelor 02-1

Campania „ABC-ul animalelor de companie” se extinde la nivel naţional

Bucureşti, 9 aprilie 2015. O nouă ediţie a proiectului educaţional “ABC-ul îngrijirii animalelor de companie” se va desfăşura în Bucureşti şi în ţară în perioada aprilie-iunie 2015, la iniţiativa Asociaţiei Producătorilor de Hrană Pentru Animale, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar General al Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România.

Lansarea ediţiei din acest an a fost marcată printr-un eveniment dedicat îngrijirii animalelor de companie, organizat ieri in Bucureşti. Copiii, însoţiţi de părinţi şi profesori, s-au bucurat de multe activităţi pe placul lor: un spectacol de teatru cu papusi, prezentare cu informaţii utile ţinută chiar de medici veterinari si concursuri cu multe premii surpriză oferite de Maxi Pet, partenerul programului.

Derulat încă din 2012 ca un proiect pilot în şcolile din Bucureşti pentru elevii din clasele a II-a, numărul mare de solicitări a făcut ca începând din acest an „ABC-ul îngrijirii animalelor de companie” să fie extins la nivel naţional şi să se adreseze grupelor de vârstă 8-10 şi 14-16 ani. Astfel, toate şcolile interesate, indiferent de oraşul în care se află, vor avea putea desfaşura activităţi la clasă, având acces la toate informaţiile necesare prin intermediul platformei online www.petabc.ro .

În program s-au înscris şcoli din Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Braşov, Olt, Ploieşti, Craiova, Brăila, Constanţa, Târgu-Mureş, Brăila, Vrancea, Ialomiţa. Şcolile interesate de acest proiect se pot înscrie la adresa contact@petabc.ro. În baza înscrierii vor primi materialele necesare orelor de curs (materiale adaptate fiecărei grupe de vârstă).

Orele se desfaşoară într-o manieră relaxată şi se axează pe chestiuni concrete despre cum trebuie ales un animal de companie, despre modul în care trebuie îngrijit, hrănit şi iubit, cât şi despre modul în care copiii ar trebui să se comporte atunci când întâlnesc un animal necunoscut. Pentru susţinerea orelor interactive se pot înscrie ca voluntari atât profesori, cât şi studenţi la facultăţile de profil sau medici veterinari.

„Programul ABC-ul îngrijirii animalelor de companie are deja 3 ani de la primele lecţii şi ne bucurăm să anunţăm că a fost extins la nivel naţional. Acum mai mulţi copii pot învaţa ce înseamnă să fii un prieten responsabil al animalului de companie şi cum să te bucuri împreună cu el de toate beneficiile acestei prietenii. Îi îndemnăm şi pe părinţi să fie alături de copiii lor, preluând informaţii sau interacţionând cu echipa proiectului ABC-ul îngrijirii animalelor de companie prin intermediul platformei online www.petabc.ro”, declară Gratziela BAHACIU, secretar general al Asociatiei Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie, ARPAC.

Despre ARPAC

Fondata in 2003 ARPAC este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, creata pentru a reprezenta, sprijini si sustine interesele comune ale membrilor sai, importatori si producatori de hrana pentru animale de companie. Din 2006 ARPAC este membra a Federatiei Europene a Producatorilor de Petfood (FEDIAF). Membrii ARPAC sunt: Mars Romania, Nestle Romania, Royal Canin Romania, Nordic Petfood Distribution si Angst S.A.

Contact presa: nicoleta.talpes@imagefactory.ro