Program educational

Asociatia Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie (ARPAC) recunoaste si promoveaza importanta si rolul social al animalelor de companie si in acelasi timp sustine si incurajeaza cresterea si ingrijirea cu responsabilitate a acestora.

Urmand aceste principii, incepand cu anul 2012, ARPAC impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania (AGMVR) au derulat un program educational adresat copiilor de clasa a doua din scolile sectorului 5 din Bucuresti.

Ideea proiectului a pornit de la efectele pozitive pe care le au animalele de companie asupra dezvoltarii emotionale si sociale ale copiilor; prezenta unui prieten necuvantator facandu-i pe copii mai responsabili si mai sociabili, calitati ce le vor extrapola in viata lor sociala ulterioara, ca adolescenti si apoi adulti.

Programul „ABC-ul ingrijirii animalelor de companie” explica intr-o maniera interactiva regulile de baza ale ingrijirii animalelor de companie si beneficiile pe care acestea le aduc in viata oamenilor. Programul se adreseaza elevilor, parintilor si tuturor iubitorilor si detinatorilor de animale de companie.

“ABC-ul ingrijirii animalelor de companie” se desfasoara incepand cu anul 2015 in scolile din Bucuresti si din tara, prin ore interactive sustinute la clasa de medici veterinari, profesori si studenti la Facultatea de Medicina.

Invata ABC-ul ingrijirii animalelor de companie prin intermediul materialelor educationale propuse de ARPAC Romania!

Materiale didactice 2018-2019